Activiteiten bij Camper & Carvan Park Tapadinho

Dagtripjes

Omdat de streek nog niet overspoeld wordt door toeristen, kunt u hier genieten van een ontspannen sfeer en vriendelijke mensen. Vanaf de camping kunt u dagtripjes maken naar de Serra da Estrela of de Caramulo of de steden Coimbra en Viseu. Ook Porto behoort tot de mogelijkheden, waar u port kunt proeven en een hapje eten in de porthuizen aan de kade van de rivier de Douro. Wilt u een paar dagen op hotel in Porto of Lissabon, geen probleem, uw camper of caravan kan hier gewoon blijven staan.

Genieten van de natuur

U hoeft natuurlijk niets te doen en gewoon genieten van de rust. U kunt een kijkje nemen bij de schaapherder met zijn kudde, genieten van de bloemenpracht die vooral in het voorjaar zeer uitbundig is, of dieren observeren. Als u wat geduld hebt, ziet u veel hagedissen en salamanders, niet-giftige trapslangen, maar ook vele soorten krekels, prachtige vlinders, libellen en vogels. ‘s Avonds kunt u genieten van het krekelconcert, kwakende kikkers, het roepen van de steenuiltjes en dat vaak onder een heldere sterrenhemel. Ook een nachtwandeling bij volle maan is zeker aan te bevelen.

Meehelpen

Wilt u wat helpen op de quinta, dat zullen we dat zeker waarderen. Er is namelijk altijd wel wat te doen.

Eten en drinken

Bij voldoende belangstelling, plannen wij een etentje of BBQ buiten op het terras of in de receptie. Of nemen wij u mee om lekker frango (gegrilde platte kip) te eten of een echte Portugese maaltijd te proeven.

Borreluurtje: een gezellig borreluurtje met Portugese wijn of port en wat versnaperingen.

Feesten, markten, kaasboerderij of wijnproeverij

In de herfst- en winterperiode zijn er verschillende feesten, zoals wijn- en kastanjefeesten en het hele jaar door zijn er dorpsfeesten. De gezellige weekmarkten in de omgeving zijn de moeite waard. Ook is een bezoek mogelijk aan een kaasmakerij of een wijnboer.

Wandelen over zandpaden en tussen heuvels

Vanuit de quinta kunt u volop wandelen. Al wandelend over zandpaden tussen de heuvels kunt u genieten van de prachtige vergezichten, met in de winter de sneeuw op de bergtoppen van de Serra da Estrela, een beschermd natuurpark. U wandelt van dorp naar dorp en kunt uitrusten in de vele cafeetjes.
Een aantal wandelingen hebben we vanaf de camping beschreven, maar u kunt ook een wandeling uitzoeken op www.wikiloc.com.
Heeft u een wandeling ergens anders in gedachten, dan is het mogelijk u naar het startpunt te brengen en later bij het eindpunt weer op te halen.

Sportief

Voor wie iets sportievers zoekt: mountainbiken, kanoën, paardrijden, parapenten, en zelfs skiën. Onder begeleiding een trekkingtocht door de Estrela.

Voorstellingen in amfitheater

In de buurt van onze Quinta ligt het dorpje Bobadela, waar veel archeologische vondsten zijn gedaan. In de zomer worden af en toe voorstellingen gegeven in het gerestaureerde amfitheater .