Quinta do Tapadinho, Vila Nova de Oliveirinha, Portugal | T 00351-238692314 | info@campingtapadinho.com

Activiteiten bij Camper & Carvan Park Tapadinho

Genieten van de natuur

U hoeft natuurlijk niets te doen en gewoon genieten van de rust. U kunt een kijkje nemen bij de schaapherder met zijn kudde, genieten van de bloemenpracht die vooral in het voorjaar zeer uitbundig is, of dieren observeren. Als u wat geduld hebt, ziet u veel hagedissen en salamanders, niet-giftige trapslangen, maar ook vele soorten krekels, prachtige vlinders, libellen en vogels. 's Avonds kunt u genieten van het krekelconcert, kwakende kikkers, het roepen van de steenuiltjes en dat vaak onder een heldere sterrenhemel. Ook een nachtwandeling bij volle maan is zeker aan te bevelen.

Meehelpen

Wilt u wat helpen op de quinta, dat zullen we dat zeker waarderen. Er is namelijk altijd wat te doen. Lees meer over meehelpen »

Gezamenlijke maaltijden

Bij voldoende belangstelling organiseren we een bbq of we nemen u mee naar Gloria om een lekkere frango (gegrilde platte kip) te eten of een echte Portugese maaltijd te genieten bij Manuel of Ophelia.

Feesten, markten, kaasboerderij of wijnproeverij

In de herfst- en winterperiode zijn er verschillende feesten, zoals wijn- en kastanjefeesten en het hele jaar door zijn er dorpsfeesten. De gezellige weekmarkten in de omgeving zijn de moeite waard. Ook is een bezoek mogelijk aan een kaasmakerij of een wijnproeverij.

Wandelen over zandpaden en tussen heuvels

Vanuit de quinta kunt u volop wandelen. Al wandelend over zandpaden tussen de heuvels kunt u genieten van de prachtige vergezichten, met in de winter de sneeuw op de bergtoppen van de Estrela, een beschermd natuurpark. U wandelt van dorp naar dorp en kunt uitrusten in de vele cafeetjes.

Heeft u een wandeling ergens anders in gedachten, dan is het mogelijk u naar het startpunt te brengen en later bij het eindpunt weer op te halen.

Sportief

Voor wie iets sportievers zoekt: mountainbiken, kanoën, paardrijden, parapenten, boogschieten en zelfs skiën.

Voorstellingen in amfitheater

Vlakbij onze Quinta ligt het dorpje Bobadela, waar veel archeologische vondsten zijn gedaan. In het onlangs gerestaureerde amfitheater worden zomers weer voorstellingen gegeven.

 

Wat verder weg..

Natuurgebied Serra da Estrela

Op een uur rijden ligt de Serra da Estrela, een hoog-gebergte met volop wandelmogelijkheden. In de winter kunt u er zelfs skiën. De rit er naar toe duurt ongeveer een uur.

Strand

Liever naar het strand? Op anderhalf uur ligt de Praia van het mondaine Figueira da Foz en het rustige Praia da Tocha.

Zoutpannen van Aveiro

De zoutpannen van Aveiro zijn zeker een bezoekje waard.

Steden: Coimbra, Viseu en Porto

Voor stedelijk vertier kunt u naar de universiteitstad Coimbra gaan, waar u onder meer 's avonds kunt luisteren naar de fado (meestal gezongen door de mannelijke studenten) onder het genot van een hapje en een drankje.

Viseu, een 50 kilometer naar het noorden, heeft een klein, oud centrum met smalle winkelsteegjes. Op de heuvel, met een mooi uitzicht over de stad, bevinden zich twee totaal verschillende kerken tegen over elkaar.

Of bezoek Porto met zijn porthuizen en het oude centrum. Sinds enkele jaren beschikt deze stad over een hypermodern muziekgebouw, ontworpen door de Nederlands architect Remco Koolhaas: ‘een uit de hemel gevallen diamant’.

In de Beiras ligt een aantal thermaal baden (Thermen), waar u zich een dagje heerlijk kunt ontspannen. Het dichtst bij zijn Caldas da Felgueira en São Gemil. Iets verder weg is S. Pedro do Sul.

U ziet: er zijn vele mogelijkheden. Als u op de camping bent, helpen wij u graag
op weg.