Bezienswaardigheden in de omgeving van camping Tapadinho

De toeristische streek Beiras

Beiras is de traditionele naam van het gebied ten zuiden van de Douro-rivier en ten noorden van de Taag. Het is een gebied met veel contrasten: de Atlantische kustlijn met een gematigd klimaat, witte zandstranden en de kenmerkende Atlantische dennenbossen en een binnenland waar grimmige bergen en rotspartijen de toon zetten.

Bezienswaardigheden

Er zijn veel bezienswaardigheden in de omgeving, deze zijn allemaal op ca. 1 uur rijden van de quinta, zoals:

bucaco-paleisHet 18e eeuwse koninklijk jachtslot en klooster van Buçaco.
Er is hier ook een kruisgang met levensgrote terracotta beelden en een groot arboretum. Vlakbij is het  museum en gedenkteken t.g.v. de slag van Buçaco in 1810, waarbij Wellington de Napoleontische legers versloeg.

Coimbra stadCoimbra, ligt aan de rivier de Mondego en heeft een van de  oudste universiteiten van Europa. Vooral de universiteitsbibliotheek is een bezoekje waard. Coimbra heeft een oud, heel levendig centrum, maar ook de grote shoppingcentra zijn ruim vertegenwoordigd.

Het centrum van ViseuViseu, heeft een oud centrum. De romaanse kathedraal dateert uit 830. Het museum dat zich bevindt in het oude bisschoppelijke  paleis, toont enkele meesterstukken van de schilder Grão Vasco en schilderijen van andere schilders uit de 16e eeuw van de School van Viseu.

Conimbriga PortugalConimbriga is de grootste Romeinse nederzetting in Portugal. De stadsmuren zijn grotendeels intact en van de mozaïekvloeren en funderingen van vele huizen en openbare gebouwen zijn mooie overblijfselen te zien. Er is ook een museum met archeologische vondsten.

Zoutpannen in badplaats Figueira da FozFigueira da Foz, badplaats aan de Atlantische Oceaan met mooie boulevard en grote stranden. In de buurt kan men ook de zoutpannen  en rijstvelden bezoeken, waar heel veel vogels te spotten zijn.

Natuurpark Portugal: Serra da EstrelaSerra da EstrelaBergketen met als hoogste punt de Torre (2000m en hoogste punt op het vaste land van Portugal). Eldorado voor wandelaars. Uniek omdat men met de auto over het hoogste punt kan rijden.