Camping Tapadinho: voor de echte kampeerder

Camper & Caravan Park Tapadinho bevindt zich op Quinta do Tapadinho, een landgoed net buiten het dorpje Vila Nova de Oliveirinha.

De quinta is 4,5 ha groot en heeft ruime terrassen op het zuiden met uitzicht op het dal, welke ook wel de ‘vallei van de stilte’ wordt genoemd. Een groot deel van het landgoed bestaat uit een naaldbos met parasoldennen en grote rotspartijen, ideaal voor een ontdekkingstocht.

De quinta is rustig gelegen. De kleine camping heeft 15 plaatsen. Deze zijn ruim en in overleg te kiezen, waarmee wij de rust en ruimte willen benadrukken.

Faciliteiten op de camping

Camping do Tapadinho is een kleine camping, maar heeft uitstekende faciliteiten. Alle terrassen zijn goed bereikbaar en worden onderling verbonden door trapjes, zodat u makkelijk overal heen kunt. Het terrein heeft zijn ‘ruige’, natuurlijk vorm behouden en is onverhard, het merendeel is gras.

Elektra en water

De elektrakasten zijn voorzien van euroaansluitingen.

Op diverse plaatsen zijn watertappunten aangebracht, zodat u niet ver hoeft te lopen.

Voor de campers is er een eenvoudige camperverzorgingsplaats, waar ‘grijs’ en ‘zwart’ water geloosd kan worden. De toiletcassette van uw camper of caravan kan geleegd worden in de daarvoor speciaal aanwezige toilet. Voor beide plaatsen geldt dat chemische middelen niet gebruikt mogen worden. Deze verstoren het biologische proces in de septictank. Wat heel goed werkt, is een scheutje azijn met wat afwasmiddel. Zo kunt u wel uw cassette bij ons legen en bent u vele malen goedkoper uit.

Gebouwen

In de receptie kunt u zich uiteraard aanmelden/afmelden, maar het wordt tevens gebruikt als winkeltje, met oa. verse producten uit de moestuin, regionale en zelfgemaakte producten. Hier vindt u tijdschriften en wat boeken. De receptie met het terras is de plaats om elkaar te ontmoeten. Hier organiseren wij de etentjes en borreluurtjes.


Het ruim opgezette sanitairgebouw heeft een dames- en herenafdeling. Deze worden gescheiden door de  was- en afwasplaats. Hier vindt u ook de wasmachine voor algemeen gebruik. De badkamers hebben een heerlijk warme douche en in de winter is er verwarming.

Wifi en verse broodjes

Voor degenen die willen internetten, is er wifi over de gehele camping.
Dagelijks kunt u verse broodjes bestellen, behalve op zon- en feestdagen.

Zwembad (nog in aanbouw)

Op de quinta is een klein zwembad waar u kunt afkoelen als het u te warm is. Beneden in het dal is een grote wei met een vijver. Het is daar prettig toeven, zeker voor uw hond.

Nederlandse leiding

De camping staat onder Nederlandse leiding van Lydy en Liesbeth. ‘Bewaking’ is aanwezig in de vorm van Peerke, Missy en Sproetje, onze hondjes.

Voorzieningen

‘Ons’ dorpje Vila Nova de Oliveirinha ligt ongeveer 6 km ten westen van Oliveira do Hospital, waar alle voorzieningen aanwezig zijn, zoals supermarkten, restaurants, ziekenhuis en dierenarts. Oliveirinha zelf heeft 3 cafeetjes, waarvan 2 met een mini-mercado, hier zijn brood en wat levensmiddelen te koop. Verder is er een postkantoortje, een viswinkel en een apotheek.